Deeg en vulling voor bak pao |
Ingrediënten: Deeg: 250 gr bloem 10 gram gist 1 dl melk ½ dl water 1 tl suiker Vulling 1: ¼ kg varkensgehakt 1 el olie 1 el gesnipperde uien sap van 2 teentjes knoflook 1 tl suiker 1 tl soja 2 el gehakte selderie Vulling 2: 300 gr gehakte garnalen 1 el gehakte prei 1 el olie ½ el maïzena 1 schijfje gemberwortel 1 teentje knoflook 2 el sherry |
Bereidingswijze: Deeg: Zeef de bloem in een kom. Maak in het midden een kuiltje en doe daarin de gist, die met de suiker, een el water en 1 a 2 lepels van bloem tot een papje is geroerd. Bedek de bloem met een vochtige doek en laat de gist 10 minuten rijzen. Meng daarna het gistmengsel, bloem en het restant vocht door elkaar en kneed er een glad deeg van. Laat het daarna bedekt met een vochtige doek een uur rijzen. Vorm er een langwerpige rol van en snijd die in 10 a 12 plakken. Rol elke plak apart cirkelvormig uit tot een dikte van 1 cm en een doorsnee van 12 a 15 cm. Leg in het midden van de cirkel 2 tl van de vulling en vouw de zijkanten naar binnen en plak ze dicht met water. Laat ze nog 10 minuten narijzen onder een vochtige doek. Stoom de broodjes in een stoompan gedurende een kwartier. Vulling 1: Maak de olie heet, doe het varkens gehakt erin. Temper het vuur en braad het 1 minuut. Voeg de uien, het sap, de selderie, suiker en de soja toe en braad het nog 2 minuten. Laat het mengsel afkoelen en vul ermee de broodjes. Vulling 2: Wrijf de knoflook met de gember en prei tot een brei. Maak de olie heet, temper het vuur en fruit de gehakte garnalen (goed omscheppen!). Voeg de kruidenbrij toe en bak nog 1 minuut. Maak de maïzena aan met de sherry en roer dit door het mengsel tot het de gewenste dikte heeft. Laat het vulsel afkoelen en vul er de broodjes mee. |