Gevulde paprika's



Ingrediënten:

2 dl gezeefde tomaten
150 gr rundergehakt
50 gr worteltjes (in blokjes)
dl rode wijn
3 augurken (fijn gehakt)
2 rode paprika's
2 sjalotjes (gesnipperd)
1 tl komijn
1 tl oregano
1 el olijfolie
1 laurierblad
1 teentje knoflook
1 tl paprikapoeder
knolselderij (in blokjes)
kaneelpoeder
witte peper
zout
Bereidingswijze:

Fruit 1 ui 2 minuten in de olie. Voeg de wortel en de knolselderij toe.
Pers de knoflook erboven uit en voeg het paprikapoeder toe. Fruit alles 4 minuten en
blus af met de wijn. Voeg de gezeefde tomaten, het laurierblad, de oregano en
de kaneel toe. Laat dit alles met de deksel op de pan zachtjes sudderen (20 minuten)
Maak het gehakt aan met de komijn, zout en versgemalen peper, meng de ui en
de augurk erdoor. Was de paprika's, snijd het kapje eraf (laat het kapje heel
met het steeltje) en verwijder de zaadlijsten. Vul de paprika's met het gehakt
mengsel en zet het kapje er weer op. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een
ovenschaal in. Breng de saus op smaak met zout en peper en verwijder het laurierblad.
Giet de saus in de schaal en zet de paprika's erin. Dek de schaal af met aluminiumfolie en
bak de paprika's in 45 minuten gaar. Serveer met rijst en salade.






Home