Kaneel



Kaneel is de binnenbast van de takken van de kaneelboom. Deze boom behoort tot
dezelfde familie als de laurier en de avocado. Kaneel is een van de oudste
specerijen ter wereld. De beste soort komt uit Sri Lanka. Deze soort is zeer
fijn, zacht en geurig en mag u niet verwarren met de Chinese kaneel of
kassia uit Birma.

Aankopen
Kaneel kan u in de vorm van pijpjes, poeder of etherische olie kopen. Ook
gemalen kaneel is in de winkel verkrijgbaar, maar deze blijft minder lang vers.

Bewaren
Bewaar kaneel in een goed gesloten potje donker, droog en bij kamertemperatuur.

Bereiding
Kaneelstokjes geven een extra aroma aan siropen, melk, chocolademelk of koffie.
Daarvoor laat u het stokje gewoon even meekoken of trekken in de warme drank
. Kaneelpoeder kan u gebruiken in gebak en rijsttaarten, maar ook bij
couscous, pasta's en marinades. Ook een tomatensaus kan u afronden met een
snuifje kaneel.

Gezondheid
Kaneel werkt krampverlichtend en stimuleert de bloedsomloop. Als thee of
toegevoegd aan andere dranken helpt kaneel bij diarree.
Home