Vruchtenschuimtaart



Ingrediënten:

4 eiwitten
200 gr poedersuiker
2 zakjes vanillesuiker
liter slagroom
3 el suiker
100 gr amandelschaafsel
4 el jam
100 gr fruit






Bereidingswijze:

Oven voorverwarmen op 140 graden. Teken op bakpapier
3 cirkels van 20 cm en vet deze in met boter. Klop
de eiwitten zeer stijf en klop de suiker en de
vanillesuiker er in gedeelten door.Voeg steeds pas
suiker erdoor als het eiwit weer stijfgeklopt is.
Strijk het eiwit uit over de cirkels. Laat het schuim
in de oven met de deur op een kier in 1 uur drogen.
Het voelt dan stevig aan. Neem het schuim van de
bakplaat en laat het afkoelen op een rooster.
Klop de slagroom stijf met de suiker, marmer de jam
en het amandelschaafsel door de slagroom. Bestrijk 2
cirkels met de slagroom en stapel ze op elkaar. Dek
af met de laatste cirkel en bestrijk het midden heel
dun met jam. Verdeel het fruit erover.

Home