Boerenkooltortilla met katenspek (2 personen)



Ingrediënten:

150 gr panklare boerenkool
150 gr vastkokende aardappels
3 el olijfolie
1 ui in dunne partjes
2 tenen knoflook geperst
4 eieren
zout, peper
50 gr plakjes katenspek
oven bestendige koekenpan












Bereidingswijze:

Doe de boerenkool in een vergiet en schenk er ruim koken water
over en laat goed uitlekken. Boen de aardappels goed schoon en
snijd ze in plakjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg
de ui en de knoflook toe. Voeg de aardappelplakjes toe en bak ze
afgedekt in 6-8 minuten beetgaar. Verwarm de ovengrill voor. Klop
in een kom de eieren los met zout en peper en voeg de boerenkool
toe. Schep het aardappelmengsel erdoor en schenk het eimengsel in de
koekenpan. Laat afgedekt op matig - hoog vuur 5 minuten stollen.
Snijd het spek in stukken van 3-4 cm en verdeel ze wat rommelig over de
tortilla. Schuif de koekenpan met de tortilla onder de grill en laat de
bovenkant van de tortilla stollen en het spek knapperig worden.

Lekker met compote van zilveruitjes:
Giet 100 gram zilveruitjes af. Houd 10 stuks apart en doe de rest in een
pan met dikke bodem. Houd el van 50 gram rozijnen apart, schep de rest
van de rozijnen met 1 el chilipoeder, 1 tl kaneel en 2 dl tomatensaus
(pot) door de zilveruitjes en breng het geheel al roerende aan de kook.
Laat de compote 10-15 minuten zachtjes koken tot de uitjes en de rozijnen
met een flinke laag saus bedekt zijn. Breng op smaak met zout en peper.
Doe de compote over in een schaaltje en garneer met de overgebleven uitjes
en rozijnen.

Home