Baklava 2



Ingrediënten:

1 pak diepvries filodeeg (225 gr)
1 sinaasappel
150 gr hazelnoten
100 gr walnoten
1 tl kaneelpoeder
50 gr bruine suiker
125 gr boter
250 ml honing
1 zakje vanille suiker








Bereidingswijze:

Laat het filodeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Boen de sinaasappel schoon en rasp 1 el van de schil en pers de
vrucht uit. Hak de helft van de hazelnoten en de walnoten grof.
Maal de rest van de noten fijn. Meng de noten door elkaar en
voeg de helft van de sinaasappel rasp, het kaneelpoeder en de
bruine suiker toe. Smelt de boter zonder dat deze bruin wordt.
Bestrijk de bakvorm met gesmolten boter. Bekleed de vorm met 3
vellen deeg. Bestrijk deze weer met boter en verdeel er een laagje
notenmengsel over. Leg er weer 3 vellen deeg op en bouw zo je
baklava op, net als lasagne. Zorg dat de laatste laag uit deeg
bestaat. Giet de resterende boter over de laatste laag.

Zet de vorm iets onder het midden in de oven. Bak de baklava in
30 minuten goudbruin en gaar. Verwarm de honing, vanillesuiker
en sinaasappelrasp tot een vloeibare dunne siroop. Giet deze over
de baklava. Laat even staan om in te trekken. Snijd de baklava
in stukken.

Home