Melanzane alla parmigiana



Ingrediënten:

2 grote aubergines
2 el bloem
olijfolie
1 ui in plakken
half liter blik gepelde tomaten
6 blaadjes basilicum
200 gr mozzarella in dunne plakken
70 gr geraspte parmezaanse kaas
zout en peper

Bereidingswijze:

Snijd de aubergines in de lengte in plakken van ci 1 cm dik,
bestrooi ze aan beide kanten met zout en zet ze een uur weg.
Spoel ze daarna af onder de kraan en dep ze droog. Haal ze door de bloem.
Bak de plakken in de olijfolie. (laat ze niet bruin en zacht worden)
Leg ze op keukenpapier. Bak de ui tot hij zacht is. Doe de gepelde tomaten erbij,
druk ze stuk en laat inkoken tot het een dikke saus is. (ongeveer 15 minuten)
Breng op smaak met peper zout en basilicum. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Leg de aubergine in een ovenschaal, daarop mozzarella. Maak zonodig meerdere lagen.
Bestrooi met parmezaanse kaas. Giet een beetje olijfolie over het geheel en
bak het geheel ongeveer 15 minuten in de oven. (tot de mozzarella gesmolten is)

Home