Kervelsoep



Ingrediënten:

1 ui
1 bosje kervel
20 gr margarine
1 l kippenbouillon
2 eierdooiers
1 dl slagroom
30 gr bloem
snufje peper
snufje zout
100 gr parmaham
Bereidingswijze:

Hak de ui en de kervel fijn. Smelt de margarine en fruit de ui hierin.
Voeg na 2 minuten de kervel toe en laat deze smoren.
Schenk de bouillon erbij, roer goed en pureer de inhoud met een staafmixer.
Klop de eierdooiers los en roer de bloem en de slagroom erbij. Breng de
bouillon aan de kook. Roer wat van de warme soep bij het roommengsel en
roer dit geleidelijk bij de soep. Deze gaat nu binden. De soep mag nu niet
meer koken. Breng de soep op smaak met peper en zout. Snijd de parmaham in
reepjes. Schep de soep in kommen en verdeel de reepjes ham erover.


Home