Zeljonyj bosjtsj



Ingrediënten:

3 eieren hardgekookt
4 el zonnebloemolie
1 ui fijngesneden
1 runderbouillon
1 grote aardappel in blokjes
100 gr verse spinazie
1 bosje dille
1 bosje peterselie
zout en peper
1 dl zure room



Bereidingswijze:

Pel de eieren en snijd ze in partjes.
Snijd al het groen fijn. Verhit de olie
in een ruime pan en bak de ui 4 minuten.
Voeg de bouillon toe en breng aan de kook.
Voeg de aardappelblokjes toe en zet het
vuur laag. Kook de aardappelblokjes in 10
minuten gaar. Voeg de spinazie toe en kook
nog 13 minuten. Neem de pan van het vuur
en roer de dille en de peterselie erdoor.
Breng op smaak met zout en peper. Pureer de
soep grof. Warm de soep zonodig nog even
door en verdeel hem dan over de borden.
Garneer met partjes ei en 1 el zure room.

Home