Spinaziesoep van Janneke



Ingrediënten:

300 gr verse spinazie
boter om in te bakken
1 sjalot
� l (kippen)bouillon
12 ml room
2 plakjes bladerdeeg
1 losgeklopt ei
1 el geraspte parmezaanse kaas
zout en peper
zeezout








Bereidingswijze:

Was de spinazie goed, droog hem en verwijder de
harde steeltjes. Ongeveer 2 blaadjes per persoon
achterhouden voor de garnering. Snipper de sjalot
en bak hem glazig. Spinazie en de room toevoegen
en al roerend stoven totdat de spinazie geslonken
is. Spinazieroommengsel pureren en de kippenbouillon
toevoegen. Breng op smaak met peper en zout.

Bestrijk de plakjes bladerdeeg met het losgeklopte ei.
Snijd het deeg in reepjes van ongeveer 1,5 cm. Beide
uiteinden vastpakken en in tegengestelde richting draaien.
Leg de spiraaltjes op een licht ingevette bakplaat en
strooi er parmezaanse kaas en zeezout over. Bak de
spiraaltjes op 210 graden tot de mooi bruin zijn.

Schuim de soep mooi op met de staafmixer en verdeel over
de borden. Garneer met de overgebleven spinazie en de
kaasspiraaltjes.

Home