Tiramisu



Ingrediënten:

125 ml dubbel sterke koffie
4 eierdooiers
40 gr suiker
250 gr mascarpone
5 el amaretto
3 eiwitten
125 gr lange vingers
1 el cacaopoeder






Bereidingswijze:

Zet de sterke koffie en laat deze afkoelen.
Klop in een kom de eierdooiers met 30 gram
suiker met de handmixer tot een dikke
lichtgele cr�me en meng de mascarpone en
de amaretto erdoor. Klop in een andere
kom de eiwitten stijf en voeg geleidelijk
10 gram suiker toe. Spatel het eiwit luchtig
door de dooiercr�me en schenk de helft van
de cr�me in een schaal. Dompel de lange
vingers in de koffie en leg ze naast elkaar
op de cr�me. Schenk de rest van de cr�me
eroverheen en zet de schaal in de koelkast
om door en door koud te worden. Zeef vlak
voor het opdienen de cacao over de tiramisu.

Home