Perziken op earl grey siroop



Ingrediënten:

1 zakje 4 gr earl grey thee
175 gr suiker
1 kg niet al te rijpe perziken
2 tl gedroogde muntblaadjes
2 weckpotten a liter
Pan met een roostertje erin







Bereidingswijze:

Zorg dat de weckpotten uitgekookt zijn met soda, goed afspoelen met heet
water en omgekeerd op een schone theedoek laten uitlekken. Breng een liter
water aan de kook, hang het theezakje erin en de thee ca 3 minuten laten
trekken. Voeg de suiker toe. Suiker al roerend oplossen. Perziken halveren,
pitten verwijderen en het schilletje verwijderen. Muntblaadjes heel grof hakken.
Doe de perziken met de muntblaadjes in de weckpotten. Schenk de thee erbij tot
de potten tot ca 2 cm onder de rand gevuld zijn.Sluit de potten af. Potten op
een roostertje in een pan zetten. Pan vullen met lauwwarm water en de potten
ca 20 minuten tegen de kook aan verwarmen. Potten in het water ca 15 minuten
laten afkoelen. Potten uit het water nemen en op een theedoek laten afkoelen.
Na afkoelen controleren of de potten goed gesloten zijn. (niet openmaken!!!!!)
Laat de potten ca 1 week staan, dan zijn ze goed op smaak. De potten zijn 4 a 6
maanden houdbaar in een gesloten pot eenmaal geopend 3 a 5 dagen.

Home