Moddertaart



Ingrediënten:

250 gram koekjes (biscuitjes)
175 gram boter
125 gram suiker
1 el cacaopoeder
125 gram gedroogde vruchten
1 grote reep chocolade
hagelslag










Bereidingswijze:

Breek de koekjes in kleine stukjes.
Smelt de boter in een pan op een laag
vuurtje. Haal de pan van het vuur en
doe de cacao en de suiker erbij. Meng
de koekjes en de vruchtjes erdoor en
roer tot je een lekkere �modder� hebt.
Bekleed een taartvorm aan de binnenkant
met aluminiumfolie (of bakpapier) Stort
de modder in de vorm. Goed aandrukken met
een houten lepel. Leg een stukje folie
over de bovenkant en zet de taart in de
koelkast. Wacht minimaal 2 uur.Voor de
bovenlaag van chocolade: Smelt de chocolade
au-bain-marie. Stort de taart en een schaal
en giet de warme chocolade eroverheen.
Smeer uit naar alle kanten met een mes.
Bestrooi eventueel met hagelslag.

Home