Dronken appels



Ingrediënten:

100 gr rozijnen
1 borrelglas Edelbrand
4 golden delicious
1 el citroensap
olie
125 ml witte wijn
125 gr suiker
tl kaneel
1 1/5 dl slagroom



Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 220 graden. Week de rozijnen
in de Edelbrand. Schil de appels en boor de klokhuizen
eruit en giet het citroensap eroverheen. Vet de ovenschaal
in met de olie. Zet de appels in de schaal zodat ze elkaar
niet raken. Kook de wijn samen met de suiker en de kaneel
10 minuten tot een siroop. Haal de rozijnen uit de Edelbrand
en stop ze in de holle appels. Schenk de Edelbrand en
de helft van de siroop over de appels. Zet de schaal afgedekt
met aluminiumfolie ca 30 minuten in de oven. Giet de rest van de
siroop erover en zet de schaal nog 10 minuten terug in de oven.
Laat de appels wat afkoelen, klop de slagroom en spatel er een
scheut Edelbrand erdoor. Serveer de appels met een toef slagroom.

Home