Crème caramel



Ingrediënten:

l volle melk
1 vanillestokje
2 eieren
2 eierdooiers
75 gr suiker









Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Verwarm de melk met het leeggeschraapte
vanillestokje. Laat de melk ongeveer 20
minuten trekken. Houd de melk hierbij tegen
de kook aan. Klop de hele eieren, de eierdooiers
en 2 el suiker los in een kom. Schep de overgebleven
suiker in een pannetje met een dikke bodem.
Karameliseer de overgebleven suiker. Verdeel de karamel
over 4 vuurvaste bakjes. Haal het vanillestokje uit
de melk en giet deze met kleine beetjes bij het
eimengsel. Vul de bakjes met dit mengsel . Zet de
bakjes in een schaal die met heet water is gevuld.
Plaats de schaal met de bakjes in de oven. Na 20
minuten is het gerecht gaar.

Home