Appeltaart



Ingrediënten:

300 gr bloem
100 gr witte basterd suiker
1 mespunt zout
200 gr koude harde (room)boter
1 ei
1 kilo stevige appels
100 gr rozijnen
2 el custard poeder
1 zakje vanillesuiker
kaneel (naar smaak)
suiker naar smaak (voor bij de vulling)













Bereidingswijze:

Meng in een kom de bloem, basterdsuiker en het
zout door elkaar voeg eventueel wat kaneel toe
om het geheel wat pittiger te maken. Snijd de
boter in stukjes en schep ze door de bloem.
Klop het ei los en voeg dit aan het geheel toe.
Kneed alles met een koele hand tot een deegbal
(of gebruik de mixer met deeghaken)

Vet een springvorm in (24cm). Druk ongeveer
van het deeg uit in devorm. Zet de rest van het
deeg even in de koelkast samen met de vorm.

Verwarm de oven voor op 175 graden. Schil de
appels en snijd ze in stukken. Meng de appel
met de rozijnen, custard, kaneel en de
vanillesuiker. Stort dit geheel in de beklede vorm.

Voeg bij het overige deeg zoveel suiker,
kaneel en bloem dat het uiteen valt in kleine
brokjes. En verdeel over de vorm. Duw de deegrand
wat naar beneden zodat het eengeheel vormt.

Bak de taart 1 richel onder het midden in de oven
in ca 1 uur gaar.

Home