Gebakken appel in vanillesaus |
Ingrediënten: 250 ml melk 1 vanillestokje (leeggeschraapt) 2 appels (geschild en in plakjes gesneden) 40 gr boter 1 el suiker 1 tl kaneelpoeder 2 eierdooiers 50 gr suiker |
Bereidingswijze: Smelt de boter en bak de appel enkele minuten aan beide kanten. Bestrooi de schijven met een beetje suiker en kaneel. Houd de appelschijven warm. Breng de melk met het vanillestokje en het schraapsel aan de kook. Temper de hittebron en laat de melk 20 minuten trekken. Haal t vanillestokje uit de melk en snijd het in 4 stukken. Klop terwijl de melk trekt met een handmixer de eierdooiers en de suiker tot een schuimig mengsel. Giet een scheutje warme melk erbij en mix alles goed door. Giet het eimengsel met kleine beetjes bij de rest van de melk. Verhit de melk op een niet te hoog vuur. Blijf mixen tot een lobbige massa ontstaat. Verdeel de appelschijven en de saus over de borden en garneer met een stukje vanillestokje. |