Aardbeienijs



Ingrediënten:

3 blaadjes rode gelatine
2 dl aardbeiensaus of siroop
½ l slagroom
125 gram suiker
3 eierdooiers
3 eieren
250 gram aardbeien
1 ½ dl rode wijn
4 cm citroenschil
1 el honing
½ el maizena
2 el gemalen kokos







Bereidingswijze:

Week de gelatineblaadje 10 minuten in koud water.
Verwarm de aardbeiensaus en los de gelatine erin op.
Laat het mengsel lauwwarm worden. Klop de slagroom
stijf met de helft van de suiker en zet het in de
koelkast. Klop met een mixer de eierdooiers met de
eieren en de rest van de suiker tot een dik licht
mengsel. Roer eerst en aardbeiensaus en dan de slagroom
erdoor, giet het in een vorm en laat het bevriezen
(in 4 a 6 uur). Maak de aardbeien schoon, breng de rode
wijn met de honing en de citroenschil aan de kook en leg
de aardbeien erin. Neem de pan van het vuur en laat
ongeveer 30 minuten staan.Schep de aardbeien en de schil
uit de wijn. Breng de wijn weer aan de kook en bindt deze
met de maļzena. Leg de aardbeien er weer n en laat het
afkoelen. Rooster de kokos in een droge koekenpan. Schep
het ijs met een lepel uit de vorm en serveer de aardbeien
en de koks er apart bij.

De rode wijn kun je ook vervangen door vruchtensap.

Home