Rozemarijn



Rozemarijn is een groenblijvend struikje uit het Middellandse-Zeegebied. De
blaadjes lijken op naalden en geuren buitengewoon sterk. De smaak is
doordringend, pittig en kamferachtig. Van mei tot juni draagt het kruid witte of
paarse bloempjes.

Aankopen
U kan het kruid zowel gedroogd als vers kopen.

Bewaren
Bewaar gedroogde rozemarijn in een afgesloten pot op een donkere, koele plaats.
Als u rozemarijn vers koopt, let er dan op dat de blaadjes mooi groen zijn
zonder verkleuringen. U kan ook een struikje in de tuin planten op een
zonnige, beschutte plaats, of een in grote pot op het balkon of terras. Zo kan u
zowel tijdens de zomer als in winter rozemarijn oogsten.

Bereiding
Gebruik rozemarijn altijd met mate, want de doordringende smaak overheerst snel
andere ingrediŽnten.
Rozemarijn is lekker in stoofschotels, in soepen en bij lamsvlees. Het is ook
een onmisbaar barbecuekruid. Groenten zoals erwten, bonen, champignons en
bloemkolen worden lekkerder en bovendien beter verteerbaar met een beetje
rozemarijn. U kan rozemarijn mee laten koken, de smaak wordt alleen maar beter.
Home