Banketbakkersroom



Ingrediënten:

1 liter melk
1 vanillestokje
200 gr suiker
3 eierdooiers
80 gr custard








Bereidingswijze:

Houd een kopje koude melk achter. Breng de rest samen met het
opengesneden vanillestokje en de helft van de suiker aan de
kook en laat 15 minuten trekken. Doe de eierdooiers in een
beslagkom, voeg de rest van de suiker toe en klop schuimig.
Voeg het custardpoeder en de koude melk toe. Klop glad met
een garde. Verwijder het vanillestokje, schraap de zaadjes
eruit en roer door de hete melk. Voeg de hete melk voorzichtig
toe aan het custardmengsel en roer glad met een garde. Doe
het mengsel terug in de pan, breng aan de kook en blijf stevig
roeren met een houten spatel, tot de pudding dik wordt. Stort
in een wijde schaal, bestrijk de bovenkant met boter om velvorming
tegen te gaan. Laat afkoelen. Dek af met plastic folie. Roer voor
gebruik even flink door.

Home