Vlaams stoofpotje |
Ingrediënten: 30 gr boter 600 gr runderlappen in blokjes 4 sjalotten in 4en 1 flesje Belgisch bier 2 sneden bruin brood zonder korst 2 el mosterd 2 laurier blaadjes 1 winterwortel in halve plakken 400 gr witte kool in grove stukken 500 gr aardappels in stukken van 3 cm zout peper 1 el ma�zena |
Bereidingswijze: Bak het vlees in de boter rondom bruin. Voeg de sjalotten toe en bak deze 2 min mee. Schenk het bier in de pan met evenzoveel warm water. Brood met mosterd bestrijken en met de laurier in de pan doen. Pan afdekken en het vlees 2 uur laten stoven. Wortel, kool en aardappelen toevoegen en het gerecht in 60 minuten gaar laten worden, af en toe omscheppen. Op smaak brengen met zout, peper en mosterd. Ma�zena losroeren met 3 el water en het braadvocht ermee binden. |