Vlaams stoofpotje



Ingrediënten:

30 gr boter
600 gr runderlappen in blokjes
4 sjalotten in 4en
1 flesje Belgisch bier
2 sneden bruin brood zonder korst
2 el mosterd
2 laurier blaadjes
1 winterwortel in halve plakken
400 gr witte kool in grove stukken
500 gr aardappels in stukken van 3 cm
zout
peper
1 el ma´zena
Bereidingswijze:

Bak het vlees in de boter rondom bruin. Voeg de sjalotten
toe en bak deze 2 min mee. Schenk het bier in de pan met
evenzoveel warm water. Brood met mosterd bestrijken en
met de laurier in de pan doen. Pan afdekken en het vlees 2 uur
laten stoven. Wortel, kool en aardappelen toevoegen en het
gerecht in 60 minuten gaar laten worden, af en toe omscheppen.
Op smaak brengen met zout, peper en mosterd. Ma´zena losroeren met
3 el water en het braadvocht ermee binden.





Home