Varkenshaasje met paddestoelen



Ingrediënten:

750 gram varkenshaas
1 ui
1 teentje knoflook
250 gram kastanjechampignons
20 gram gedroogde paddestoelen
50 gram boter
100 gram blokjes mager gerookt spek
1 theelepel Proven�aalse kruiden
2 dl rode wijn
1/8 liter kookroom
zout
versgemalen peper






Bereidingswijze:

Stap 1
Laat de varkenshaasjes op kamertemperatuur komen. Snipper de ui en de knoflook en
snijd de schoongeborstelde champignons in plakjes. Overgiet de gedroogde paddestoelen
met 1,5 dl kokend water en laat ze 20 minuten weken. Schep de paddestoelen in een
fijne zeef en vang het weekvocht op. Hak de geweekte paddestoelen fijn.
Stap 2
Maak vervolgens de saus. Verhit 20 gram van de boter in een steelpan en
laat de spekblokjes uitbakken. Laat de ui glazig fruiten en fruit de knoflook en
de kruiden kort mee. Voeg de plakjes champignon en de fijngehakte geweekte paddestoelen
toe en laat omscheppend bakken tot de champignons beginnen te kleuren.
Blus af met het weekvocht en de rode wijn, breng aan de kook en laat kort inkoken.
Roer de room door de saus en breng verder op smaak met wat zout en peper.
Stap 3
Verhit intussen de resterende boter in een braadpan en bak de varkenshaasjes rondom aan.
Bestrooi ze met wat zout en peper en laat op middelhoog vuur rondom bruin bakken.
Zet het deksel schuin op de pan en laat de varkenshaas regelmatig kerend circa
10 minuten bakken. Schep de paddestoelensaus bij het vlees en laat nog circa
10 minuten zachtjes stoven. Snijd het vlees schuin in plakken en schep de saus erover.

Home