Sliptong met komkommersaus



Ingrediënten:

4 sliptongen
1 komkommer
3 bosuitjes
sap van een halve citroen
zout en peper
4 el bloem
4 el vloeibare boter
125 ml creme fraiche
1� el fijngehakte dille

Bereidingswijze:

Schil de komkommer en halveer hem in de lengte. Schraap de zaadjes eruit en
snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de bosuitjes in stukjes van ongeveer
1 cm. Wrijf de sliptongen in met citroensap, zout en peper en wentel ze door de bloem.
Verhit de margarine in een grote koekenpan en bak de sliptongen in 6-8 minuten goudbruin
en gaar (keer ze halverwege).
Leg de sliptongen op warme borden en houd ze warm onder aluminiumfolie.
Bak de bosui en de komkommer in het bakvet ongeveer 3-4 minuten.
Roer de creme fraiche en de dille erdoor. Warm de saus zachtjes door.
Voeg zout en peper toe en schep de saus over de tongen.
Lekker met gebakken krieltjes en een frisse salade.

Home