Runderstoof met bier



Ingrediënten:

1 kg rundstoofvlees in grove stukken gesneden
100 gr gerookt mager spek in blokjes
2 uien gehakt
2 el olie
4 el boter
1 flesje bier
3 dl runderfond (of nog een flesje bier)
2 el wijnazijn
1 takje of snuf tijm
1 blad laurier
250 gr kleine champignons
beurre manie van 1 el bloem en 1 el boter
gehakte peterselie
zout
Bereidingswijze:

Droog het vlees af en braad het met het spek in de olie en
de helft van de boter,totdat het een mooie kleur heeft. Giet
het bier, de fond en de azijn in de pan, voeg de tijm,
laurier en zout toe en laat het vlees in 3 a 4 uur op een
heeeeel klein pitje gaar sudderen. Bak de champignons in de rest
van de boter in een koekenpan tot ze hun vocht verloren hebben.
Bestrooi met zout. Prak de bloem en de boter samen tot een
beurre manie en voeg die al roerend bij de stoofpot. Laat binden
en kook nog 5 minuten door. Doe de champignons bij het vlees,
bestrooi met peterselie en serveer.




Home