Gestoofd rundvlees uit de r�mertopf



Ingrediënten:

500 gr rundvlees (van de schouder)
mosterd
bosje soepgroenten (of uit de diepvries)
1 ui
2 tomaten
100 gr champignons
1 dl rode wijn
20 gr boter





Bereidingswijze:

Wrijf het vlees in met mosterd, wikkel het in aluminiumfolie en leg het 24 uur
in de koelkast.
Wrijf met keukenpapier de mosterd er weer af en bestrooi het vlees daarna met
zout en peper naar smaak. Leg het aansluitend in een geprepareerde R�mertopf met
daaromheen de kleingesneden soepgroenten, gehalveerde ui, de in vieren gesneden
tomaten, champignons en de rode wijn. Leg daarop hier en daar een klontje boter,
sluit de R�mertopf en zet hem 1,5 � 2 uur in een niet voorverwarmde oven.
Laat het vlees daarna 10 minuten rusten in de uitgeschakelde oven en snijd er dan
plakken van. Zeef het braadvocht boven een aparte pan of kom en proef of het pittig
genoeg is.
Lekker met Pasta (naar keuze) en een frisse Salade.

Home