Rijstschotel Balkan uit de r�mertopf



Ingrediënten:

250 gr rijst
1 l tomatensap (pak)
200 gr gesnipperde uien
2 groene paprika's in reepjes
2 courgettes in plakjes
1 tl paprikapoeder
2 teentjes fijngehakte knoflook
20 gr boter
1/8 liter (magere) yoghurt
1 bosje fijngehakte peterselie
75 gr geraspte kaas
Bereidingswijze:

De gewassen rijst in een geprepareerde R�mertopf leggen en overgieten
met het tomatensap. De uien, paprika's en courgettes er doorroeren.
Het mengsel bedekken met klontjes boter en het geheel in de geprepareerde en
gesloten R�mertopf ca. 1,5 uur stoven in een oven van 220� C.
Vervolgens de yoghurt vermengen met de kruiden, over de rijst gieten en het
gerecht daarna bestrooid met de geraspte kaas nog 8 minuten in de "open" schotel
nabakken. Opdienen in de R�mertopf.




Home