Hongaarse Pilavrijst uit de r�mertopf



Ingrediënten:

400 gr rijst
8 dl bouillon (blokje)
400 gr varkensvlees in reepjes
3 gesnipperde uien
1 uitgeperst teen knoflook
3 in stukjes gesneden paprika's
2 el boter
50 gr mager rookspek in dobbelsteentjes
paprikapoeder
1 blikje tomatenpuree
50 gr geraspte kaas
Bereidingswijze:

Het varkensvlees en spek in de hete boter aanbraden, de ui, knoflook en paprika
toevoegen en even meebakken. Het mengsel overdoen in een geprepareerde R�mertopf,
die rijst toevoegen en de 'warme' bouillon erover gieten. De deksel op de schotel
leggen en deze in een koude oven zetten. De pilav in ca. 45 minuten in een oven op
220� C gaar laten smoren.
Voor het serveren de tomatenpuree en de kaas erdoor roeren en met paprikapoeder en
(eventueel) zout op smaak maken.



Home