Goulash uit de r�mertopf



Ingrediënten:

50 gr mager rookspek in dobbelsteentjes
500 gr poulet
(rund-, varkens- of lamsvlees naar keuze)
400 gr gesnipperde uien
2 teentjes knoflook
1 in stukjes gesneden paprika
paprikapoeder
wat geraspte citroenschil
� l bouillon
Allesbinder of ma�zena
Bereidingswijze:

Bak de spekblokjes uit in een koekenpan. Bak de poulet en de uien even mee.
Het mengsel overdoen in een geprepareerde R�mertopf, de knoflook erboven
uitknijpen, de paprikastukjes erover strooien, de bouillon met eventueel
nog wat zout, het paprikapoeder en de citroenrasp toevoegen.
Leg het deksel op de schotel en zet hem in een koude oven. Stoof de goulash
in ca. 1,5 uur gaar in een oven op ca. 200� C.
Het vocht overdoen in een steelpannetje en met wat Allesbinder of aangelengde
ma�zena binden.
Lekker met Gekookte Aardappelen, Rijst of Macaroni.
Tip: 1. Vervang de bouillon door rode wijn. 2. Voeg een klein blikje tomatenpuree toe.

Home