Ravioli met kalkoen in salieroomsaus



Ingrediënten:

500 gr pasta
3 el olijfolie
1 middelgrote ui fijngehakt
1 sjalot fijngehakt
1 stengel bleekselderij fijngehakt
500 gr kalkoengehakt
2 el verse salie, gehakt
zout en peper
1 el zeezout
verse takjes salie

Voor de saus:
2 el boter
1 sjalot gehakt
2 el verse salie gehakt
5 dl slagroom
3 takjes verse salie
zout en peper
Bereidingswijze:

Smelt de boter voor de saus, totdat hij schuimt.
Voeg de sjalot en de salie toe, bak zachtjes 5 minuten.
Voeg de room en de takjes salie toe en laat tot de helft
inkoken. Laat 10 minuten afkoelen en verwijder de takjes.
Zeef de saus en breng op smaak met zout en peper.

Verhit de olie in een grote koekenpan. Voeg de ui, sjalot
en selderij toe en fruit een kwartier. Voeg het gehakt toe
en bak het prakkend totdat het niet meer roze is. Voeg de salie
en peper en zout toe. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
Vorm van de pasta en vulling 36 vormpjes. Kook de ravioli in 3-4 minuten gaar.

Garneer met de verwarmde saliesaus en takjes salie.





Home