Pizza Calzone |
Ingrediënten: pizzadeeg 1 ui 2 tomaten 150 g rauwe ham 2 mozzarellakaasjes 1 pot sugo met olijven (tomatensaus, 400 gr, Buitoni) versgemalen zwarte peper 40 g Parmezaanse kaas 1 eetlepel oregano 2 eetlepels bestuif bloem deegroller bakpapier |
Bereidingswijze: De ui pellen en snipperen. De tomaten wassen en in plakjes snijden. De ham in reepjes snijden. De mozzarella in plakjes snijden. In een pan de rest van de olie verhitten, hierin de ui ± 3 minuten zachtjes bakken en de tomatensaus toevoegen. De oven voorverwarmen op 225°C of gasovenstand 5. De bakplaat bekleden met bakpapier. Het aanrecht en de deegroller bestuiven met bloem. Het deeg in vier stukken verdelen. De deegstukken tot een bal vormen en uitrollen tot vier ronde lappen (Ø ± 23 cm. Achtereenvolgens over één helft van elke pizzabodem verdelen: tomatensaus, tomaat, mozzarella, ham, peper, Parmezaanse kaas en oregano. De rand van de bodems bestrijken met water, de pizza's dubbelvouwen, de randen goed aandrukken en ze ± 1 cm omvouwen.De pizza's op de bakplaat leggen en ze in het midden van de oven in ± 30 minuten goudbruin bakken. |