Kerrie van kip



Ingrediënten:

1 kip van 1 a 1,2 kilo
ľ blok santen
10 gram laksa
6 el olie
3 dl water
3 el gesn. uien
2 gesn. tenen knoflook
1 tl sambal
2 tl ketoembar
Ĺ tl djinten
3 tl koenjit
1 spriet sereh
zout
Bereidingswijze:

Wrijf uien, knoflook, sambal, ketoembar, djinten, koenjit, laos en zout tot een brij.
Bak ze op in alle oliŽn voeg de kip in stukken toe. Haal de stukken uit de olie als
ze goudbruin zijn en houd ze warm. Breng het water aan de kook met de santen en de
spriet sereh. Doe de stukken kip erbij en stoof het gerecht tot de kip gaar is.
Knijp de in water geweekte laksa goed uit en doe die bij de saus. Laat het geheel
nog even doorkoken tot de laksa gaar is.







Home