Hachee



Ingrediënten:

1 kilo doorregen riblappen op kamertemperatuur
1 kilo uien
50 gram reuzel, ossewit of boter
50 gram bloem
2 laurierblaadjes
tijm
2 eetlepels azijn
2 eetlepels mosterd
2 bruine boterhammen zonder korst verkruimeld
2 flesjes bokbier
1 runderbouillonblokje



Bereidingswijze:

Snijd het vlees in blokjes van twee bij twee centimeter en de uien in halve ringen.
Doe het vlees met de bloem en wat zout en peper in een plastic zak en schud tot het
vlees overal met bloem bedekt is.
Braad het vlees in een zware braadpan met kleine porties tegelijk aan in het hete vet.
Neem het uit de pan, en braad vervolgens de uien op halfhoog vuur al omscheppend in
tien minuten glazig. Doe het vlees er weer bij, met: azijn, tijm, laurier, mosterd,
bouillonblokje en het brood. Giet het bier er bij, laat alles: drie vier uur heel
zacht sudderen, het laatste halfuur zonder deksel zodat de saus wat inkookt. Eet er
kruimige aardappels bij, rode kool en zure augurkjes.


Home