Babi Tjien



Ingrediënten:

1 pond speklappen
200 gr voorgebakken friet
3 el gesnipperde uien
3 tenen knoflook
tl ketoembar (koriander)
2 tl gemberpoeder (djahe)
1 el taotjo
2 el ketjap
2 el gesn. bieslook
zout
Bereidingswijze:

Snijd op een klein randje na het zwoerd van het spek.
Snipper het zwoerd en zet het met 2 el kokend water op een zacht vuur.
Laat het vet eruit braden en het water verdampen. Haal de kaantjes eruit.
Snijd het vlees in dobbelsteentjes. Bak het op in het spekvet en
bak het bruin. Voeg de uien de knoflook, gemberpoeder, ketoembar,
ketjap en de taotjo toe. Bak deze massa tot de uien lichtgeel zijn en
het vlees bijna gaar. Baak de friet hierin mee. Niet laten smoren!
Roer voor het opdienen de bieslook erdoor.


Home