Timpano di maccheroni
8-10 personen



Ingrediënten:

Tomatensaus:
olijfolie
1 gesnipperde ui
1 fijngehakte teen knoflook
300 gr gehakt
klein blikje tomatenpuree
1 blik gepelde tomaten
zout en peper

Pastadeeg:
300 gr bloem
3 eieren
1 el olie
zout

Vulling
Olijfolie
2 eieren
300 gr geraspte kaas
2 dl bechamelsaus
400 gr penne gekookt en koud gespoeld
300 gr spinazie geblancheerd
2 el groene pesto
400 gr gekookte ham in reepjes
8 hardgekookte eieren gepeld en in partjes
1 bos basilicum

bolvormige schaal me inhoud van 3 liter.



Bereidingswijze:

Tomatensaus:
Verhit een scheutje olijfolie en fruit de ui en de knoflook.
Voeg het gehakt toe en bak het rul. Bak de tomatenpuree 1
minuut mee, voeg de gepelde tomaten toe en breng op smaak
met zout en peper.

Pastadeeg:
Kneed de ingredi�nten door elkaar en rol er met de pastamachine
lange vellen van. Of rol met de deegroller op een koude
oppervlakte er een deeglakentje van. Bewaar onder een vochtige
theedoek.

Timpano:
Verwarm de oven voor op 180 graden (hete lucht 160). Vet de
vorm in en bekleed de vorm met de pastavellen. Laat ze ruim
overhangen. Meng 2 eieren met de helft van de geraspte kaas
door de bechamelsaus. Schep door de penne. Vermeng de pesto
door de spinazie. Bouw de timpano als volgt op:
Kwart penne, beetje spinazie, beetje geraspte kaas, kwart penne,
helft van de tomatensaus, reepjes ham, beetje spinazie, partjes
ei, blaadjes basilicum, beetje geraspte kaas, rest van de
tomatensaus, rest van de penne. Sla de vellen pastadeeg over
de vulling. Bak de timpano ca 1,5 uur in de oven. Stort en laat
minimaal 15 minuten afkoelen voor je hem aansnijd anders is hij
te warm en zal hij snel inzakken.

Tip:
Primo, de kok uit Big Night maakt hem op zijn Napoletaans, in een
trommel vormige schaal. Met gebakken kippenlevertjes en
gehaktballetjes in tomatensaus. Penne rolt hij eigenhandig,
van vierkantjes pastadeeg.

Home