Oosterse roerbak (2 pers) |
Ingrediënten: 200 gr basmati 1 sjalotje sap van 1 limoen 2 el oestersaus 1 tl cayenne peper 1 el zoete sojasaus olijfolie 300 gr runderlappen 1 teen knoflook 1 kleine paksoi 75 gr taugé zoete chilisaus |
Bereidingswijze: Kook de rijst. Snijd de sjalot fijn en doe in een kommetje met limoensap, oestersaus, cayennepeper en sojasaus. Verhit de wok met de olie. Snijd de runderlappen in repen van ongeveer een ˝ cm en hak de knoflook fijn. Bak de knoflook even aan en roerbak dan op hoog vuur de reepjes vlees gaar. Snijd de paksoi klein en doe die samen met de taugé bij het vlees. Giet hier het mengsel met de limoensap overheen. Roer door elkaar. Haal van het vuur zodra de paksoi begint te slinken. Serveer met de rijst en een paar eetlepels chilisaus. |