Nasi Goreng |
Ingrediënten: 500 gr witte rijst zout, peper 3 eieren 4-5 el olie ½ tl trassi ½ tl gemalen koenjit 1-2 tl geraspte gemberwortel 2 uien fijngesneden 2 teentjes knoflook fijngesneden 1-2 tl sambal oelek 500 gr mager nasivlees 150 gr gepelde gekookte garnalen 3 lente-uitjes in ringetjes |
Bereidingswijze: Rijst met zout gaarkoken volgens de gebruiksaanwijzing. Eieren loskloppen met zout, peper en 1 el water. In de koekenpan 1 el olie verhitten en van het eimengsel 2 dunne omeletten bakken. Omeletten laten afkoelen, oprollen en in smalle reepjes snijden. Trassi losroeren met 1 el water. Trassivocht mengen met de koenjit, de gemberwortel, ui knoflook en sambal oelek. Vleesblokjes door het mengsel roeren en 5 minuten laten intrekken. In de wok de rest van de olie verhitten en het vleesmengsel hierin gaar bakken. Roer de rijst door het vleesmengsel en alles al omscheppend verwarmen. Garnalen en lent-ui erdoor scheppen en meewarmen. Op smaak maken met zout. Nasi opdienen in een mooie schaal en garneren met omeletreepjes en hele dunne plakes komkommer. Serveren met sate en atjar. |