Nasi Goreng



Ingrediënten:

500 gr witte rijst
zout, peper
3 eieren
4-5 el olie
tl trassi
tl gemalen koenjit
1-2 tl geraspte gemberwortel
2 uien fijngesneden
2 teentjes knoflook fijngesneden
1-2 tl sambal oelek
500 gr mager nasivlees
150 gr gepelde gekookte garnalen
3 lente-uitjes in ringetjes





Bereidingswijze:

Rijst met zout gaarkoken volgens de gebruiksaanwijzing.
Eieren loskloppen met zout, peper en 1 el water. In de
koekenpan 1 el olie verhitten en van het eimengsel 2 dunne
omeletten bakken. Omeletten laten afkoelen, oprollen en
in smalle reepjes snijden.

Trassi losroeren met 1 el water. Trassivocht mengen met
de koenjit, de gemberwortel, ui knoflook en sambal oelek.
Vleesblokjes door het mengsel roeren en 5 minuten laten
intrekken. In de wok de rest van de olie verhitten en het
vleesmengsel hierin gaar bakken.

Roer de rijst door het vleesmengsel en alles al omscheppend
verwarmen. Garnalen en lent-ui erdoor scheppen en meewarmen.
Op smaak maken met zout.

Nasi opdienen in een mooie schaal en garneren met omeletreepjes
en hele dunne plakes komkommer. Serveren met sate en atjar.

Home