Maaltijdsoep met savooienkool



Ingrediënten:

groene savooienkool
100 gr mager rookspek in dobbelsteentjes
1 el boter
2 uien
teentje knoflook
250 gr (vlees) tomaten
4 l bouillon
peper en zout
1 rookworst



Bereidingswijze:

Maak de kool schoon en snijd hem in dunne reepjes.
Kook de kool 5 minuten voor in een bodempje water met
wat zout. Verhit de boter en bak de spekjes bruin.
Voeg de gesnipperde ui en de knoflook toe en bak
deze goudbruin. Ontvel de tomaten en snijd ze in
partjes. Voeg ze tezamen met de bouillon aan het
spekmengsel toe. Laat de soep een minuut of 5 doorkoken.
Voeg de rookworst toe. Verwarm deze 15 minuten in de
soep en voeg op het laatste moment de kool met het
kookvocht toe. Breng de soep op smaak met zout en peper
en serveer hem gloeiend heet met volkoren of bruin
stokbrood met kruidenboter.

Home