Lasagna van Mara |
Ingrediënten: 500 gr rundergehakt 3 bospenen 3 stengels bleekselderij 1,5 grote ui 600 ml passata of 1,5 literblik gepelde tomaten 1 tl basilicum 1,5 tl oregano 1,5 tl peterselie 350 ml witte wijn 500 ml runderbouillon zout en peper olijfolie 1 pak lasagne bladeren (of maak ze zelf) vers geraspte parmezaanse kaas bechamelsaus boter grote ovenschaal |
Bereidingswijze: Olijfolie verhitten en gehakt bruin rullen. Bospeen, bleekselderij en ui fijnhakken en toevoegen. Tomaten toevoegen. Alles goed mengen. Oregano, peterselie, zout, peper, witte wijn en bouillon toevoegen en aan de kook brengen. Laat dit minimaal 1 uur pruttelen, maar hoe langer hoe beter. Als je de tijd hebt: bij 4 uur pruttelen heb je een bijna perfecte saus. Vet de ovenschaal in met de boter. Begin met een laag saus en dek af met de lasagnebladeren. Bouw zo de lasagne laag voor laag op. Eindig met een laag saus, daarover de bechamelsaus en dek af met de parmezaanse kaas. Extra lekker is als je tussen de lagen saus en bladeren ook een laagje bechamelsaus en een beetje parmezaan doet. |