Lasagna van Mara



Ingrediënten:

500 gr rundergehakt
3 bospenen
3 stengels bleekselderij
1,5 grote ui
600 ml passata of 1,5 literblik gepelde tomaten
1 tl basilicum
1,5 tl oregano
1,5 tl peterselie
350 ml witte wijn
500 ml runderbouillon
zout en peper
olijfolie

1 pak lasagne bladeren (of maak ze zelf)
vers geraspte parmezaanse kaas
bechamelsaus
boter
grote ovenschaal
Bereidingswijze:

Olijfolie verhitten en gehakt bruin rullen. Bospeen,
bleekselderij en ui fijnhakken en toevoegen. Tomaten
toevoegen. Alles goed mengen. Oregano, peterselie,
zout, peper, witte wijn en bouillon toevoegen en aan
de kook brengen. Laat dit minimaal 1 uur pruttelen,
maar hoe langer hoe beter. Als je de tijd hebt: bij
4 uur pruttelen heb je een bijna perfecte saus.

Vet de ovenschaal in met de boter. Begin met een laag
saus en dek af met de lasagnebladeren. Bouw zo de
lasagne laag voor laag op. Eindig met een laag saus,
daarover de bechamelsaus en dek af met de parmezaanse
kaas. Extra lekker is als je tussen de lagen saus en
bladeren ook een laagje bechamelsaus en een beetje parmezaan doet.




Home