Knoflook spareribs



Ingrediënten:

750 gr rauwe varkens spareribs in stukken van 3-4 cm
1 dl kippenbouillon
tl fijne kristalsuiker
5 tenen knoflook gekneusd
1 el donkere soja saus
1 el oestersaus
1 tl sesamolie
1 el pindaolie










Bereidingswijze:

Breng in een pan waarop een bamboe stoommandje past
een laagje water aan de kook. Leg een passenstukje
bakpapier op de bodem en prik her en daar gaten in
het papier. Maak tussen alle ribben inkepingen en
leg ze in de stoommand. Dek het geheel af en stoom
de spareribs ongeveer 20 minuten. Dep ze droog met
keukenpapier.

Meng intussen de bouillon met de suiker, knoflook,
sojasaus, oestersaus en sesamolie. Verwarm de wok op
hoog vuur. Voeg de pindaolie toe. Voeg de spareribs
toe en roerbak ze 2 minuten. Keer ze regelmatig zodat
ze mooi bruin kleuren. Draai het vuur laag, voeg het
knoflookmengsel toe. (let op: dit spettert) en breng
direct aan de kook. Kook de spareribs nog 5 minuten
en schep het vocht er regelmatig overheen. Als de saus
bijna is ingekookt zijn de spareribs klaar. Lekker met
gestoofde paksoi en rijst.

Home