Indiase eiercurry



Ingrediënten:

8 eieren
500 gr vastkokende aardappelen
4 el olie
2 uien grof gesneden
2 el milde Indiase currypasta
4 dl kruidenbouillon
300 gr broccoliroosjes (diepvries of vers)
1 blik tomatenblokjes
zout en peper
1 el fijngesneden verse koriander




Bereidingswijze:

Kook de eieren hard. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.
Verhit de olie in een wok en bak de ui en de currypasta. Schep
de aardappelblokjes erdoor en roerbak ze ca 8 minuten mee. Voeg
de bouillon, de broccoli en de tomaatblokjes toe. Zet het vuur
laag en laat 10 minuten koken. Pel de eieren en halveer ze. Schep
de eieren voorzichtig door de curry. Breng op smaak met zout en
peper. Garneer met koriander.

Lekker met dahl:
Verhit 2 el olie in de bak en bak 1 fijn gesneden (of 1 tl sambal oelek)
zachtjes met 1 tl gemalen komijn, 1 tl gemalen koriander, tl gemberpoeder
en 1 tl peper tot alles gaat geuren. Schep de inhoud van
1 blik linzen (400 gr) met de helft van het vocht door de specerijen.
Verwarm op laag vuur al omscheppend door. Maak de linzen eventueel fijn.

Home