Hoenderbraai



Ingrediënten:

4 kippenpoten
2 el olijfolie
150 ml witte wijn (droog)
mespunt chilipoeder
1 tl gemalen komijn
� tl gemalen zwarte peper
� tl zout
125 ml mangochutney
2 el balsamico azijn
1 tl dijonmosterd
2 el tomatenketchup
2 el sojasaus
Bereidingswijze:

Leg de kippenpoten in een schaal. Meng in een plastic zak alle
overige ingredi�nten door elkaar en giet het over de kippenpoten.
Schenk de inhoud over de kippenpoten en laat minimaal 2 uur marineren.

Braai of barbecue de kippenpoten minimaal 25 minuten op een heet rooster
of hete braai of gewoon in de pan. Probeer de kip eerst gaar te laten
worden door het rooster wat hoger te plaatsen of het vuur wat te temperen.
En naar mate de kip gaarder wordt kun je het rooster lager zetten.
Bestrijk tijdens het bakken de kip regelmatig met de marinade en keer
hem regelmatig.


Home