Butter chicken



Ingrediënten:

4 kipfilets
1 tl kurkuma
1 tl gemalen koriander (ketoembar)
zonnebloem olie
1 dl yoghurt
1 ui
1 teen knoflook
stukje verse gemberwortel
30 gr cashewnoten
1 tl kurkuma
1 tl gemalen komijn
1 tl gemalen koriander
2 tl garam masala (Indiaas kerrie mengsel)
1 el tomatenpuree
4 dl kippenbouillon
2 el amandelschaafsel
1 el vloeibare honing
30 gr gewelde rozijnen
2 dl kook room
Bereidingswijze:

Snijd de kipfilet in grote stukken. Meng de kurkuma, komijn, garam masala,
koriander en de yoghurt toe. Voeg de stukken kip toe. Meng en laat afgedekt
een nacht in de koelkast staan.
Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de gemberwortel en hak hem fijn.
Maal de cashewnoten fijn. Verhit 2 el olie in een pan en fruit hierin de ui,
knoflook en gember lichtbruin. Voeg de kurkuma, komijn, koriander, garam
masala en de tomatenpuree toe. Bak dit 1 minuut. Blus het geheel af met de
bouillon en laat het geheel 15 minuten zachtjes koken. Voeg de cashewnoten,
amandelschaafsel, honing, rozijnen en kookroom toe en kook dit ca 2 minuten mee.
Verhit 2 el olie in een andere pan en bak hierin de kip rondom bruin.
Voeg de saus toe en laat de kip in 10 minuten gaar sudderen. Serveer dit met
rijst of naanbrood.







Home