Butter chicken |
Ingrediënten: 4 kipfilets 1 tl kurkuma 1 tl gemalen koriander (ketoembar) zonnebloem olie 1 dl yoghurt 1 ui 1 teen knoflook stukje verse gemberwortel 30 gr cashewnoten 1 tl kurkuma 1 tl gemalen komijn 1 tl gemalen koriander 2 tl garam masala (Indiaas kerrie mengsel) 1 el tomatenpuree 4 dl kippenbouillon 2 el amandelschaafsel 1 el vloeibare honing 30 gr gewelde rozijnen 2 dl kook room |
Bereidingswijze: Snijd de kipfilet in grote stukken. Meng de kurkuma, komijn, garam masala, koriander en de yoghurt toe. Voeg de stukken kip toe. Meng en laat afgedekt een nacht in de koelkast staan. Pel en snipper de ui en de knoflook. Schil de gemberwortel en hak hem fijn. Maal de cashewnoten fijn. Verhit 2 el olie in een pan en fruit hierin de ui, knoflook en gember lichtbruin. Voeg de kurkuma, komijn, koriander, garam masala en de tomatenpuree toe. Bak dit 1 minuut. Blus het geheel af met de bouillon en laat het geheel 15 minuten zachtjes koken. Voeg de cashewnoten, amandelschaafsel, honing, rozijnen en kookroom toe en kook dit ca 2 minuten mee. Verhit 2 el olie in een andere pan en bak hierin de kip rondom bruin. Voeg de saus toe en laat de kip in 10 minuten gaar sudderen. Serveer dit met rijst of naanbrood. |