Aardappel-broccolitaart



Ingrediënten:

750 gr vastkokende aardappels in blokjes
600 gr broccoli
125 gr magere spekjes
4 eieren
200 ml slagroom
100 gr geraspte kaas
2 uien gesnipperd
2 el olijfolie





Bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de aardappelblokjes
net gaar. Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de stronken
en snijd in kleine stukjes. Doe de broccoli de laatste
3 minuten in de pan bij de aardappels. Giet het geheel af.
Laat goed uitlekken en schep de helft in een ingevette
taartvorm (24 cm) Bak de spekreepjes droog en krokant.
Voeg de ui met de olijfolie toe en bak totdat de ui begint
te kleuren. Voeg dit toe aan de taartvorm en strooi de helft
van de kaas erover. Doe de rest van de aardappels en de
broccoli in de taartvorm. Klop de eieren los en voeg de
slagroom toe. Voeg peper en zout naar smaak toe. Giet dit
geheel over de taart en strooi de laatste kaas erover.
Bak de vorm 30-40 minuten in de oven.

Home