Aardappel-broccolitaart |
Ingrediënten: 750 gr vastkokende aardappels in blokjes 600 gr broccoli 125 gr magere spekjes 4 eieren 200 ml slagroom 100 gr geraspte kaas 2 uien gesnipperd 2 el olijfolie |
Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de aardappelblokjes net gaar. Verdeel de broccoli in roosjes. Schil de stronken en snijd in kleine stukjes. Doe de broccoli de laatste 3 minuten in de pan bij de aardappels. Giet het geheel af. Laat goed uitlekken en schep de helft in een ingevette taartvorm (24 cm) Bak de spekreepjes droog en krokant. Voeg de ui met de olijfolie toe en bak totdat de ui begint te kleuren. Voeg dit toe aan de taartvorm en strooi de helft van de kaas erover. Doe de rest van de aardappels en de broccoli in de taartvorm. Klop de eieren los en voeg de slagroom toe. Voeg peper en zout naar smaak toe. Giet dit geheel over de taart en strooi de laatste kaas erover. Bak de vorm 30-40 minuten in de oven. |