Vietnamese loempia�s



Ingrediënten:

20 diepvries loempiavellen
100 gram glasnoedels of mihoen
1 sjalot
2 tenen knoflook
1 winterwortel in stukjes
3 shii take of champignons
100 gram surimi (imitatie krabvlees)
150 gram gehakt
2 eieren
1 tl thaise vissaus of sojasaus
zout
versgemalen peper
vloeibaar frituurvet


Bereidingswijze:

Laat de loempiavellen ontdooien. Week de glasnoedels
ca. 5 minuten in kokend water. Laat ze in een vergiet
uitlekken. Maak de sjalot, knoflook, wortel en shii
take schoon en hak ze fijn. Meng in een kom de groenten
met de surimi, het gehakt, 1 ei, de noedels, de vissaus,
0,5 tl zout en de peper tot een stevige massa. Klop het
andere ei los. Spreid steeds 4 loempiavelletjes uit
schep er een reep vulling op. Bestrijk de velletjes met
ei. Vouw de zijkant van de loempiavelletjes over de vulling
en rol ze op. Plak de rand met een beetje ei dicht. De
ongebakken loempia�s kun je afgedekt 1 dag in de koelkast
bewaren of invriezen. Verhit het frituurvet tot 175 graden.
Frituur steeds 4 loempiaatjes tegelijk in ca 6-7 minuten.
Laat de loempia�s uitlekken op keukenpapier. Serveer met
chilisaus.

Home