Shoarma loempia�s



Ingrediënten:

1 pakje diepvriesbladerdeeg
250 gr shoarmavlees
50 gr taug�
2 lente/bosuitjes
2 eieren
2 el zonnebloemolie










Bereidingswijze:

Laat de lapjes bladerdeeg ontdooien. Verwerk
het bladerdeeg zo koud mogelijk. Maak alle
ingredi�nten schoon en zorg dat ze in kleine
stukjes zijn. Klop 1 ei los. Zet een kommetje
met water klaar. Bedek de bakplaat met bakpapier.
Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bak het shoarmavlees in de olie. Schep het vlees
in een kom en laat het een beetje afkoelen. Klop
in een royale kom het andere ei los. Voeg de bosuitjes
en de taug� toe. Meng alles goed door elkaar.
Voeg tenslotte het shoarmavlees toe en meng dit met de
rest van de vulling. Leg op elk lapje bladerdeeg een
hoopje vulling. Vouw het deeg dicht als een loempia.
Bestrijk de bovenkant met het losgeklopte ei. Bak ze
in ca 25 minuten lichtbruin en knapperig.

Home