Kalfsvleeskroketten



Ingrediënten:

3 dl bouillon
1 worteltje
ui
1 laurierblad
mespuntje tijm
200 gram kalfsvleespoulet
30 gram boter
30 gram bloem
nootmuskaat
peper
zout
2 eieren
100 gr paneermeel









Bereidingswijze:

Voorbereiden:
Breng de bouillon met de wortel fijngesneden ui,
laurier en tijm aan de kook. Voeg het vlees toe
en kook dit zachtjes gaar in 1 uur. Zeef de bouillon
en meet 2 dl af. Snijd het gare vlees heel fijn.
Smelt de boter en roer de bloem erdoor. Voeg al
roerende de bouillon in gedeelten toe tot een dikke
saus ontstaat. Laat de saus ca 1 minuut doorkoken.
Schep het vlees erdoor en voeg de nootmuskaat, peper
en zout naar smaak toe. Schep de ragout op een groot
plat bord en laat deze afkoelen. Laat deze minimaal 2
uur opstijven in de koelkast.

Bereiden:
Klop de eieren los met wat water in een diep bord. Strooi
het paneermeel in een plat bord. Snijd het ragoutmengsel
in 8 punten. Schep 1 punt op een lepel en vorm er met een
andere lepel een kroket van. Wentel deze door de paneermeel
en rol er met de hand een kroket van. (zorg dat er geen
barstjes in komen) Wentel deze kroket door het eimengsel en
daarna weer door het paneermeel. Vorm zo 8 kroketten. Frituur
de kroketten op 180 graden in 3-4 minuten goudbruin.

Home