Kaasballetjes |
Ingrediënten: 1 eiwit paneermeel 25 gram bloem 25 gram boter 200 ml melk 200 gram geraspte extra belegen kaas peper nootmuskaat |
Bereidingswijze: Voorbereiden: Klop in een diep bord het eiwit met 1 el water los. Vul een 2de diep bord met paneermeel. Bereiden: Smelt de boter in een sauspan. Roer de bloem door de boter. Giet met kleine beetjes de melk in de pan en klop alles met de garde tot een glad mengsel. Laat de saus onder voortdurend roeren enkele minuten zachtjes pruttelen. Haal de pan van de warmtebron en roer de kaas door het mengsel. Breng de saus op smaak met peper en nootmuskaat. Giet de saus in een diep bord en laat het afkoelen. Snijd het stevig geworden mengsel in blokjes en maak er met behulp van 2 lepels balletjes van. Rol de balletjes eerst door de paneermeel dan door het eiwit en dan nogmaals door het paneermeel. Frituur de balletjes op 180 graden in enkele minuten lichtbruin. |