Kaasballetjes



Ingrediënten:

1 eiwit
paneermeel
25 gram bloem
25 gram boter
200 ml melk
200 gram geraspte extra belegen kaas
peper
nootmuskaat










Bereidingswijze:

Voorbereiden:
Klop in een diep bord het eiwit met 1 el water los.
Vul een 2de diep bord met paneermeel.

Bereiden:
Smelt de boter in een sauspan. Roer de bloem door
de boter. Giet met kleine beetjes de melk in de pan
en klop alles met de garde tot een glad mengsel.
Laat de saus onder voortdurend roeren enkele minuten
zachtjes pruttelen. Haal de pan van de warmtebron
en roer de kaas door het mengsel. Breng de saus op
smaak met peper en nootmuskaat. Giet de saus in een
diep bord en laat het afkoelen. Snijd het stevig
geworden mengsel in blokjes en maak er met behulp
van 2 lepels balletjes van. Rol de balletjes eerst
door de paneermeel dan door het eiwit en dan nogmaals
door het paneermeel. Frituur de balletjes op 180
graden in enkele minuten lichtbruin.

Home