Gehaktballetjes in tomatensaus



Ingrediënten:

200 gr rundergehakt
200 gr lamsgehakt
1 ei
3 teentjes knoflook
4 el fijngesneden peterselie
tl nootmuskaat
zout / peper
2 sneetjes witbrood ontkorst
2 el rode wijn
2 el olijfolie
1 ui fijngesneden
3 tomaten ontveld
1 dl kippebouillon
Bereidingswijze:

Meng het gehakt met het ei, de knoflook, 2 el peterselie, nootmuskaat,
zout en peper. Brood in de wijn weken en door het gehakt kneden.
Van het gehakt mengsel ca. 30 balletjes kneden.

Verhit de olie in een ruime pan en bak de balletjes in 5 min bruin.
Voeg de ui toe en bak die 3 minuten mee. Voeg de tomaat en
de bouillon toe. Laat de balletjes een half uur sudderen in de saus.

Neem de balletjes uit de pan en pureer de saus. Breng de saus op
smaak met zout en peper en schenk over de gehaktballetjes. Serveer
warm of koud.


Home