Baklava 2 |
Ingrediënten: 10 plakjes bladerdeeg 225 gr gekookte ham in dunne plakken 150 gr gruyère in plakken 2 dl crème fraîche 1 eierdooier 1 el fijngesneden tijm 1 el fijngesneden salie |
Bereidingswijze: Verwarm de oven voor op 210 graden. Maar 2 stapeltjes van elk 5 plakjes bladerdeeg en leg ze op een dun met bloem bestrooid werkblad. Rol elk stapeltje uit tot een rechthoekige lap van 30x40cm. De hoeken mogen mooi afgerond zijn. Leg elke deeglap op een stuk bakpapier. Prik de deeglappen in met een vork. Beleg de helft van elke deeglap met plakken ham maar houd een rand van 2 cm vrij. Verdeel de kaasplakken over de ham. Roer 1 el van de crème fraîche met de eierdooier los en houd het apart. Meng de rest van de crème fraîche met de tijm en salie en bestrijk de kaas hiermee. Bestrijk de deegranden met het eimengsel en vouw ze dicht. Druk de randen goed aan en maak er met een vork een mooi streepjes patroon in. Leg de gevulde deeglappen op een bakplaat en bestrijk de bovenkant met het de rest van het eimengsel. Bak de chaussons in het midden van de oven in 20-30 minuten gaar. |