Klassieke tulband



Ingrediënten:

300 gr kristalbloem
1 zakje gist
50 gr witte basterdsuiker
mespunt zout
1 tl kaneel
2 eieren
50 gr boter
1 dl melk
100 gr krenten
100 gr rozijnen
dl rum
25 gr sukade in blokjes
25 gr bigarreaus in blokjes
1 tl citroensap
poedersuiker
tulbandvorm van 1 l
een klein zandtaartvormpje
Bereidingswijze:

Week de krenten en rozijnen in de rum. Vet de tulband en het kleine
zandtaartvormpje in en bestuif met bloem. Meng de bakkersgist met de
bloem, de basterdsuiker, mespunt zout en de kaneel. Voeg de eieren,
gesmolten boter en de melk bij het bloemmengsel en vorm er een soepel
deeg van. Dep de krenten en rozijnen een beetje droog, haal ze door de
bloem en meng ze samen met de sukade, bigarreaus en citroensap door
het deeg. Vul de tulband en het kleine vormpje tot iets over de helft
met deeg. Zet de vormen afgedekt op een warme plaats en laat een uur
rijzen. Verwarm de oven voor op 190 graden. Bak het deeg iets onder
het midden. De grote vorm afgedekt met aluminiumfolie heeft ongeveer
40-50 minuten nodig. De kleine vorm ongeveer 15 minuten. Stort de tulbanden
direct als ze uit de oven komen. Laat ze afkoelen en plaats ze op elkaar.
Bestrooi met poedersuiker.




Home